Onze aanpak


Leidende thema’s voor onze aanpak zijn:

Mens

Mensen zijn de organisatie. Mensen zijn de klant. De mens in zijn kracht hebben en houden brengt en houdt de organisatie in zijn kracht. Luisteren naar en verbinden met de mensen is onze kwaliteit!


Pragmatisch

De kunst van de eenvoud. Goed nadenken is essentieel, ‘doen’ is net zo belangrijk. We kijken wat past, wat werkt. Zo hebben we snel resultaat, of leren dat we een andere aanpak moeten kiezen. Wij verplaatsen ons in uw situatie!


Resultaat

Stap voor stap met het doel voor ogen, meten en weten. Samen resultaten vieren als brandstof voor verder stappen. Zo bereiken wij samen resultaat, hebben samen succes!


Toekomstvast

Verandering is de enige constante en voorwaarde voor succes. We stimuleren de organisatie zelf elke verandering steeds weer opnieuw aan te kunnen. Wij doen niets wat een ander kan (leren). Voor doen, samen doen, zelf doen. Op eigen kracht!


Visie op organisaties

Wij zien een organisatie als een samenspel van drie systemen;
1) het proces van waarde creatie,
2) het management- en besturingssysteem en
3) mens, leiderschap en cultuur.
Het succes van een organisatie wordt bepaald door de wijze waarop deze 3 systemen met elkaar samenhangen. In onze aanpak kijken we naar de systemen afzonderlijk en de wijze waarop de op elkaar in werken.

PDCA-Plaatje

Wij werken op gestructureerde wijze aan het verbeteren van uw organisatie.

Werkwijze

Met de focus op het samenspel van de 3 systemen analyseren wij samen de huidige situatie. Vervolgens bepalen we gezamenlijk de gewenste doelsituatie, de stip op de horizon, en creëren we een bewust zijn voor de noodzaak te verbeteren. Het samenbrengen van de huidige en de toekomstige situatie bepaalt de noodzakelijk acties om toekomstvaste resultaatverbeteringen te realiseren. Het vervolg van het traject stellen we gezamenlijk op.

Connect

Spreekt deze aanpak u aan of wilt u hierover van gedachten wisselen? Connect dan met ons.

‘Structures do not solve problems… Attitudes do!’P. Brabeck (CEO Nestlé)MensPragmatischResultaatToekomstvast